Jojimas kitaip

Paslauga - Jojimas kitaip

Jojimas kitaip arba jojimas be balno atveria visiškai kitokį jojimo įspūdžių pasaulį. Tai sukelia teigiamas emocijas, o kartu leidžia pajusti jojimo malonumą kitu kampu. Čia jūsų laukia komandinės bei individualios estafetės su žirgais, įvairūs jojimo žaidimai, pratimai be balno, taip pat gydomasis jojimas. Visa tai tinka įvairaus pasirengimo jojikams, taip pat ir dar nesusipažinusiems su žirgų pasauliu.

Kad pasiektumėte maksimalų rezultatą ir pasinertumėte į smagiausių emocijų sūkurį, rekomenduojame joti be balno, tačiau yra galimybė ir su balnu.

Jojimo kitaip taisyklės draudžia naudoti stekus, botagus, pentinus ar kitaip šiurkščiai elgtis su žirgais.

Jojimo estafetės

Estafetės jojant – tai smagiai praleistas laikas, gera nuotaika, o kartu ir fizinis jojiko rengimas. Estafetės tikslas – laimėti prieš priešininką. Jos gali būti dvejopos:

• Komandinės estafetės skirtos dvejoms konkuruojančios žmonių grupėms. Užduotį turi atlikti visi grupės nariai vienas po kito. Komanda, kurios paskutinis narys baigia vykdyti užduotį greičiau, laimi;
  • Individualios estafetės skirtos dviems konkuruojantiems raiteliams. Jojikas, greičiau įveikęs užduotį, laimi.

Estafečių pavyzdžiai:

• Lengva – jojikai užlipa ant žirgo, apjoja tam tikrą objektą ir grįžta atgal;
  • Vidutinė – raiteliai užlipa ant žirgo, nujoja iki tam tikros vietos, nulipa, paima sutartą objektą ir parjoja atgal;
  • Sunki – akmenų lenktynės – jojikai nušoka nuo bėgančio žirgo, perbėga keliais „akmenimis“ (dugnu aukštyn sustatytais kibirais), vėl šoka ant žirgo ir kerta finišo liniją kitame aikštės gale.

Yra daugybė kitų estafečių, kurios reikalauja vis kitokio pasirengimo, tad kiekvienas atras savo mėgstamą. Yra galimybė treneriui pateikti ir savo sugalvotas estafetes.

Žaidimai su žirgais

Žaidimai jojant – tai treniruotės ir žaismingų emocijų derinys. Žaidžiant, pavyzdžiui, gaudynes su žirgais, lavinama raitelio reakcija, greitis, laviravimo bei kritinio mąstymo jojant įgūdžiai. Galimi įvairūs žaidimai, taip pat ir jūsų pačių pasiūlyti. Nesvarbu, ar žaisite gaudynes jojant, ar kitą žaidimą, ši pramoga pripildys jus džiaugsmo ir puikių prisiminimų.

Pratimai be balno

Pratimų tikslas – lavinti raitelio koordinaciją, reakciją, pusiausvyrą, mąstymą, discipliną, pasitikėjimą žirgu, greitį ir kitas savybes. Pratimai parenkami pagal tai, kokių savybių jojikui labiausiai trūksta.

Gydomasis jojimas

Sveikatos gerinimas jojant – tarsi terapija, kuomet žirgo judesiai suteikia žmogui naujų judėjimo ir suvokimo galimybių, pageriną savijautą. Gydomojo jojimo tikslas – tobulinti jojančiojo laikyseną ir pusiausvyrą, judėjimo funkcijas ir kasdienius gyvenimo įgūdžius.

Paslaugos kaina

Jums taip pat gali patikti kitos paslaugos: